Qui som

· HISTÒRIA ·

La Bodega Massana està al servei d’Horta i de la resta de Barcelona desde fa més de 80 anys. Va ser fundada l’any 1930 per una família provinent de Ripollet. I així, com Can Ripollet, és com va ser anomenada fins el 1950 quan arriben els germans Massana procedents de Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès).

Terra d’agricultura, granges avícolas i de la vinya. Una de les moltes masies del poble era la que s’ha acabat convertint en l’actual popular restaurant Cal Pere del Maset, propietat del Pere Massana i Cols, fill de Pere Massana i l’Emília Cols.

Però son els altres dos fills, en Josep Massana i la Maria Massana els què es traslladen a Horta per fer-se càrrec de la Bodega. Ella es va acabar casant amb l’Isidre Massana (que tot i tenir el mateix cognom i venir de mateix poble no eren parents) amb qui també portarien el negoci.

L’any 1985 mor en Josep, i la seva vídua, Carme Piqué i Reverter, segueix fent-se càrrec del negoci amb l’ajuda de l’Isidre, i el fill d’aquest últim, el Jordi Massana Massana. Poc temps després, l’any 1992, decideix retirar-se i la Bodega l’assumeixen com a propietaris el seu nebot Jordi Massana juntament amb la seva esposa Crescència Ruiz Ortega.

Actualment és gestionada per la Crescència, familiarment coneguda com la Cris, amb el seu cunyat Carles de la Prida, qui ja formava part de la Bodega desde l’any 1996.  Sense oblidar-nos del Lluís Esteve, un gran amic que ha estat un ajudant d’excepció durant 12 anys i de qui encara gaudim de la seva companyia, ara com a client. En l’actualitat també tenim la preuada ajuda diària del Jordi Rovira.

· LA BODEGA MASSANA AVUI ·

Ens omple d’orgull ser d’Horta, un barri diferent, amb una marcada personalitat pròpia, que fins el 1904 no es va annexionar a Barcelona. Potser per això encara conserva ara aquest aroma de petit poblet que molta gent li troba. I desde el nº1 del carrer que rep el nom del barri pugem la persiana des de ben aviat al matí.

A la Bodega despatxem entre 1.200 i 1.400 litres de vi de taula setmanals per això el moviment de les bótes és continu. Tenim un total de 22 barriques. Dues rengles de bótes, una damunt l’altra, on tenim el vi a doll amb cinc denominacions d’origen diferents. Però també en trobareu en l’històric rellotge central darrere el taulell que desperta l’atenció de tot aquell qui el troba. Amb forma de barril, cada hora té una aixeta de la qual encara rajen perfectamente els nostres vins generosos.

Des que el Carles obre de matinada l’establiment fins que el tanca, a la Bodega oferim esmorzars de forquilla, com per exemple la nostra clàssica botifarra amb seques, i entrepans de tota mena per arrencar el dia amb forces, tot amb el toc especial de la Cris a la cuina. També plats combinats al migdia. Pel que fa a la beguda, despatxem vi a doll per consumir en taula o per endur en garrafa o ampolla, vins embotellats més enllà dels coneguts per tothom i actualment tenim un Rioja de collita que porta el nom de la Bodega.

Els dissabtes podeu venir a começar el dia de la millor manera possible amb els esmorzars a la brasa de Can Massana. Un variat de tota mena de carns acompanyats si s’escau d’un bon farcell de calçots (en temporada), mongetes especials de la casa i, no pot faltar, un bon porró de vi.

Un dels trets d’identitat de la casa el trobem al taulell, on hi ha una fusta amb uns gots i una ampolla de cassalla i una altre de moscatell. I allà s’esperen fins que algún client faci ús d’elles per servir-se ell mateix la Barreja Massana. Un ‘self service’ de confiança amb els clients en el qual hi ha gent que també hi barreja el vi dolç amb conyac per carregar les piles.

Un altre dels clàssics el trobem a  l’hora del vermut. On el podeu acompanyar amb un especial d’anxoves (No us les podeu perdre!), seitons, escopinyes i d’altres aperitius, amb el toc especial de la ‘Salseta Massana’. Ara, també podeu tastar l’últim invent del Carles, ‘El Sorbet de Vermut’.

Us hi esperem per fer el vermut, un mos per petar la xerrada, o bé per fer una partideta al dominò o a les cartes, o tancar la tarda fent un café o un cigaló tot llegint o escrivint. És un lloc tranquil i com els d’abans en el qual a través de l’exposició permanent de fotos antigues d’Horta que hi trobareu a les parets de la Bodega us remetran a un passat rural no massa llunyà.